Hvordan undgår vi overflødige behandlinger?

Lægevidenskabelige Selskaber har sammen med Danske Patienter etableret et storstilet projekt, hvor de identificere overflødige behandlinger inden for sundhedsområdet. Kom til webinar d. 3. marts og hør om deres resultater og vi diskutere, hvad det betyder inden for fysioterapien.

af Specialkonsulent Lars Tomlinson - 20.02.2022
LVS og DSF webinar

Vælg Klogt udvikler anbefalinger på områder i det danske sundhedsvæsen, hvor der bliver udført unødvendige undersøgelser, behandlinger eller procedurer. En anbefaling anviser, hvad man bør undgå at gøre, fordi det ikke gavner patienter og i værste fald kan gøre mere skade end gavn.

Kom til webinar

Dansk Selskab for Fysioterapi inviterer i samarbejde med Vælg Klogt og de Lægevidenskabelige Selskaber til webinar for faglige selskaber i fysioterapi og øvrige medlemmer af Danske Fysioterapeuter.

Webinar foregår på zoom d. 3. marts kl. 16.00-17.30.

Målgruppen er de faglige selskaber, men alle fysioterapeuter er velkommende. 

Tilmelding sker her

Hvad er Vælg Klogt?

Vælg Klogt sætter fokus på overflødige scanninger af lænderyggen, unødigt antibiotikaforbrug og fysiske konsultationer, der kunne klares på telefon eller video – for blot at nævne et par eksempler. I slutningen af 2022 vil der være udviklet i alt 10 Vælg Klogt-anbefalinger, som har opbakning fra de faglige selskaber og patientorganisationer. Og det er starten på den kulturændring Vælg Klogt vil bidrage til, hvor mere ikke altid er bedre, og hvor der kan være gode grunde til at vælge fra, frem for til. Vælg Klogt er etableret i et ligeværdigt samarbejde mellem Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og organisationen Danske Patienter.