Velbesøgt studiedag i Aarhus

På studiedagen var der fire hovedoplæg fra forskellige selskaber. Desuden deltog en række øvrige faglige selskaber og fortalte om, hvad man får ud af at være med i et fagligt selskab.

22.09.2022

Efter at dagens sidste ordinære lektioner, stimlede mange af VIA's (professionshøjskolen i Aarhus) studerende sammen i et auditorie, hvor de mødtes med repræsentanter fra de faglige selskaber. 

Ernergiske studenterambassadører

Arrangementetet blev sat igang ved Danske Fysioterapeuters to studenterambassadører på VIA, Ida Mateusiak (foto tv.) og Sine Tønder (foto th.), som også havde været de vigtigste kræfter for at få stablet arrangementet på benene.

Ida og Sine fortæller her om deres tanker for dagen og Lousie Henriksen (studerende 6. semester) fortæller om, hvad hun tog med hjem fra mødet med de faglige selskaber.

De studerende fortæller om baggrund og deres oplevelser fra studiedagen

60 studerende havde lagt vejen forbi de faglige selskaber

Studerende er vejen til større og stærkere faglige selskaber

Herefter præsenterede Lars Henrik Larsen (DSF formand) og Lars Tomlinson (DSF sekretariatet) baggrund og formålet med de faglige selskaber, og der blev givet eksempler på, hvad der arbejdes med af faglige temaer. Lars Henrik understregede desuden vigtigheden af, at de studerende er vigtige i den videre udvikling af professionen og hele fysioterapifaget.

Undervejs var der oplæg ved fire selskaber:

Sine Secher fra Dansk Selskab for Neurologisk Fysioterapi (præsentation i PDF)

Christine Ginnerup fra Danske Selskab for Fysioterapeutisk Test og Træning (præsentation i PDF)

Dorte Kildegaard og Lise Enemark fra Dansk Selskab for Urologisk, Gynækologisk, Obsterisk Fysioterapi (præsentation i PDF)

Bjarne Rittig Ramsussen, Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi (præsentation i PDF)

Dorte og Lise fra DUGOF fortalte bl.a. om fysioterapi i bækkenbund og om afhjælpning af inkontinens hos både børn og voksne

Udover de fire specialeorienterede oplæg, var der desuden deltagelse af en række øvrige faglige selskaber, som mødte de studerende i pausen og ved afslutningen af arrangementet.

DSF planlægger at holder et tilsvarende studiearrangement på Sjælland i 2023. Mere info følger.