Udvidet dialogmøde: Fokus på faglighed i fysioterapi

Der skal sikres et mere helstøbt samarbejde blandt faglige selskaber og foreningen. Dette var én af mange gode input, som kom frem på dialogmødet.

af Lars Tomlinson - 26.02.2021
Gitte Arnbjerg og Lars Henrik Larsen foran zoom-skærmen.

Oprindelig skulle de faglige selskaber have mødtes i Middelfart. Men i en tid, hvor det er småt med fysiske møder og hvor det virtuelle format omvendt giver nye muligheder, så valgte DSF at invitere både faglige selskaber og Rerpæsentantskabsmedlemmer til en snak om faglig udvikling i foreningen.

Opfordring til samarbejde

På dialogmødet deltog ca. 40 personer. I oplæg til dialogen, pegede Gitte Arnbjerg (formand i DSF) på, at de faglige selskaber er funderet på en beslutning i Repræsentantsskabet i 2012, hvor man valgte at stifte de faglige selskaber og samtidig stifte Dansk Selskab for Fysioterapi som paraply for det faglige arbejde i foreningen. I det lys havde DSF valgt at invitere både faglige selskaber og medlemmer af Repræsentantskabet til dialogmøde.

Gitte Arnbjerg pegede på, at tiden er moden til at udvikle de faglige indsatser yderligere. Og ikke mindst til, at at få det til at gå hånd i hånd med det øvrige arbejde, som foregår med at udvikle professionen hos Danske Fysioterapeuter.

Du finder her hele Gittes præsentation

Se video fra mødet

Der var forud for mødet efterspurgt mulighed for at se optagelse fra mødet. Du kan således her se og ikke mindst høre deltagernes konklusioner og forslag fra arbejdet.

Link til video fra mødet

Videoen vil være tilgængelig frem til møde i Repræsentantskabet i slutningen af august. Den kan ikke søges frem på youtube, men findes alene via linket her fra siden.

Videoen indledes med Gittes oplæg. Hvis du vil gå ind i de forskellige blokke, så benyt disse quicklinks:

  • Grundlaget for DSF og det faglige arbejde 8:52
  • Introduktion til tema 1: Foreningens faglige vision/mål 16:55
  • Gruppeopsamling I 19:26
  • Hvor er DSF i dag? 35:40
  • Introduktion til tema 2: Hvordan fagligheden bedst integreres i foreningen 40:13
  • Gruppeopsamling II 43:15
  • Afsluttende opsamling og refleksioner fra deltagerne 1:06:54

Læs opsamling fra mødet

Optagelsen fra mødet omfatter ikke de enkelte gruppersessioner. Men er du interesseret i flere detaljer, så se dokumentet, som indeholder alle pointer og forslag der blev noteret af grupperne.

Se opsamling fra grupperne